Еластомерни лагери

elastomeric bearings _RGЕластомерни лагери RG

Еластомерните лагери RG са с високо качество, европейски стандарт EN 1337-3, гарантирано производство в завод RG Италия и с необходимите сертификати.

Те са изградени от еластомер – гумени пластове от естествен каучук NR, армиран с вградени стоманени плочи. Чрез вулканизация в специални форми се постига химически неразривна свързаност в едно цяло изделие.

Еластомерните лагери ( каучукови лагери или неопренови лагери ) са еластичната връзка за предаване на натоварвания между конструктивни или мостови елементи, позволяваща определена степен на движение на конструкцията. Те поемат определен обем вертикални и хоризонтални натоварвания, изместване и ротационни движения, посредством еластичната си деформация.

Произвеждат се всички типове еластомерни лагери съгласно EN 1337-3

Както и всички комбинирани еластомерни лагери от основните типове, съгласно EN 1337-3. Също така, с различни видове външни плочи – гладки, оребрени, с анкери и други.

Предимства на еластомерните лагери – изключителна устойчивост на деформации, стареене и атмосферни влияния (вкл. озон, влага и ултравиолетови лъчи), бърз и лесен монтаж. Практически не се изисква поддръжка или е минимална.

Лагерите са оразмерени и изчислени на специализиран софтуер на производителя, съгласно получено задание и характеристики.

Всички еластомерни лагери се произвеждат в завода в Италия, по стандарт EN 1337-3 с “CE” маркировка и издадена Декларация за експлоатационни показатели (DoP) съгласно Регламент EU 305/2011.

Comments are closed.